Наши ученици изработват макета на храм „Свети Висарион Смолянски”

Учениците от клуб „Архитектурно моделиране” в СОУ „Йордан Йовков” ще се включат в Третия Национален ученически конкурс “Българските архитектурни паметници в макети”. Той ще се проведе във Варна, а темата му е „Български православен храм”.
Провокирани от темата, ръководителят на клуба Веселин Тенчев и неговите питомци решават да участват с изработване на макет на действащ храм „Свети Висарион Смолянски”.
Според статута на конкурса право на участие имат всички ученици от I до XII клас. Конкурсът е индивидуален и изисква макетите да са изработени самостоятелно от участниците. Класирането ще се извърши в четири възрастови групи, а награждаването ще се проведе на 1 март. Ще бъдат връчени – Специална награда на Кмета на Варна, Специална награда на двореца на децата, първа, втора и трета награда във всяка възрастова група, както и поощрителни награди.
Целта на тази оригинална инициатива е засилване интереса на учениците към историята на България и към архитектурните ѝ паметници, създадени през различни периоди от съществуването ѝ. Конкурсът е посветен на Националния празник на България-Трети март и се провежда под егидата на просветното министерство и Община Варна.
hard admin

*

Top