Наши ученички спечелиха националните дебати… на английски

Мирослава, Анна, Николета и Антония от Езиковта гимназия в Кърджали заплениха умовете и сърцата на жури, зрители и участници в Първите национални дебати и речи на английски език.
„Те са млади, красиви, интелигентни. Страхотни! Техният английски е по-добър от този на много от моите студенти”. Това са думи на Джак Мортън, доброволец и университетски преподавател, член на американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт”, който пристигна специално от Украйна в Благоевград, за да съдийства на първия Национален турнир по речи и дебати на английски език. Състезанието е организирано от Българската лига по дебати, комисия „Фулбрайт”, Посолството на САЩ в България и Американския университет в България. Възпитаничките на ГПЧЕ „Христо Ботев” не само, че спечелиха първо място на първия по рода си такъв турнир, но и победиха при изключително сериозна конкуренция в най-голямата възрастова група, включваща ученици от десети до дванадесети клас, където те бяха най-малките състезатели.
„Впечатлихме журито със знания и стил”, бяха първите впечатления, споделени от преподавателя по английски език господин Динко Георгиев, в телефонен разговор след голямата победа на Мирослава Яворова, Анна Персенска, Николета Василева и Антония Панайотова. Десетокласничките демонстрираха знания и умения за водене на дебат на английски език, както и широка обща култура. Над сто бяха участниците от езикови гимназии в цялата страна, които пристигнаха в Американския университет в Благоевград със самочувствието да бъдат най-добрите в двудневната надпревара. Със своя успех, Мирослава и Анна, както и Николета и Антония, състезаващи се в различни отбори, доказаха високото ниво на знания не само по английски език, но и по останалите учебни дисциплини, преподавани в гимназията. В четирите кръга на състезанието журито и участниците, бяха впечатлени не само от демонстрираните знания, но и от изключително стилното представяне на ученичките, които сами бяха избрали да покажат своята принадлежност към училището, дебатирайки облечени с представителните за гимназията униформи – нещо необичайно за България.
hard admin

*

Top