Наш земеделец в Комотини се напи здраво – без шофьорска книжка, но с 2.09 промила "кураж" опита да премине ГКПП „Маказа“

Нашенец, който се занимава със сезонна земеделска работа в Северна Гърция, се напи в Комотини, подкара кола и се опита да премине ГКПП „Маказа” като… алкохолен рекордьор зад волана.
На 15 юли С. Л., неженен, с начално образование, безработен, бил в Комотини, където солидно количество бира. След това, въпреки употребата на алкохол, тръгнал да се прибира в България с лек автомобила, марка „Мазда”  с рег. № Х-9973 ВА.
Около 23,35 часа  на ГКПП „Маказа”, лекият автомобил, управляван от С. Л., бил спрян за гранична проверка. Служителят на пункта установил, че лицето зад волана не носи свидетелство за управление на МПС. При извършената допълнителна проверка станало ясно, че С. Л. е неправоспособен, а тъй като имало съмнение, че е употребил и алкохол, за което той признал, бил изпробван с техническо средство. Последното отчело положителен резултат – 2,09 на хиляда. На нарушителя бил издаден акт и връчен талон за медицинско изследване.
Заключението по изготвената на досъдебното производство химическа експертиза показва, че концентрацията на етилов  алкохол в кръвта на С. Л. е 1,80 на хиляда.
Установено било от съда в Момчилград, че същия има административни нарушения на Закона за движение по пътищата с влезли в сила наказателни постановления. Бил е глобяван 500 лева в Нова Загора. Веднъж дори отнесъл условна присъда – „лишаване от свобода” за една година, с отлагане за три години, но е настъпила реабилитация по право.
Съдът в Момчилград осъжда С. Л. на три години затвор. За постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето и превъзпитанието на подсъдимия, както и с оглед на определеното наказание, съдът счита, че той не следва да търпи така определеното му наказание „лишаване от свобода” ефективно. Ето защо, отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от три години.
24rodopi.com
hard admin

*

Top