Наш изселник загина в Истамбул

  • Турският печат критикува властите за инцидента в сряда

"vspace="Нахит ДОГУ
изселник от Кърджалийско е загинал по време на взрива, който отне живота на повече от 20 души в истанбулската община Зейтинбурну в сряда. Кадир Джесур е работил като инженер във фирма, чийто офис се е намирал точно срещу бизнесцентъра 'Престиж', където бяха двата мощни взрива.
След първия взрив Джесур е излязъл от офиса си и отишъл да помогне на ранените, които в паниката тичали, без да знаят какво правят. Той не е предполагал, че ще последва втори по-мощен взрив, при който е и загинал.
Репортери от Истанбул разказаха как след взрива майката на Джесур е обикаляла болниците да намери сина си.
Близки на Джесур казаха, че преди три години е сключил брак с Арзу и имат дъщеричка. Бейза е на годинка и половина. Семейството живее в кв. “Есенлер” в Истанбул.

След взрива в цех за производство на фойеверки турските издания критикуваха властите, че бездействат.
Вестник “Хюрриет” коментира изявленията на валията на Истанбул Хилми Гюлер във връзка с липсата на разрешително за производство на пиротехнически материали. Вестникът оценява като своеобразен терор изграждането на нелегални цехове за взривни материали и осъжда бездействието на отговорните за това служби и институции. Изданието цитира изявлението на кмета, че общината не е имала информация за нелегалната фабрика. Вестник “Радикал” сравнява инцидента с война.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top