Наш Метин тръгна на гурбет в Ксанти, магаре и яре го вкараха в съда

Преминал незаконно границата с двете животни

Магаре и яре издадоха пастир от Кирковско, минал нелегално през границата с Гърция. 45-годишният мъж от Горски извор бил безработен и решил да замине на гурбет в южната ни съседка. Метин С. обаче не успял да мине през ГКПП „Златоград” защото изгубил личната си карта.
„Бързаше да замине, защото имаше договорка с фермер от село до Искече (б. р. – Ксанти). Мисля, че беше Сминти. Издаването на нов документ означаваше забавяне с две седмици и загуба на доходна работа. Към 600 евро щеше да получава”, поясниха за 24rodopi.com близките му.
Така Метин избрал нелегалните пътеки до Гърция, които го отвели до село отвъд границата. Там кирковчанинът работил месец като пастир, но в крайна сметка вместо обещаните му 600 евро, получил 400 евро заплата. За остатъка от сумата местният чорбаджия му дал магаре и яре.
През август миналата година родопчанинът се прибрал в Горски извор с двете животни. Комшии обаче забелязали, че те нямат български ушни марки и сигнализирали „Гранична полиция”.
Нелегалното преминаване на границата ще коства на злощастния гурбетчия дело в Районния съд в Златоград. Справка в „Гранична полиция” сочи, че това е второ незаконно преминаване от страна на мъжа на граничната бразда. Екскурзия, при която бил спипан, той предприел и през 2000 година.
hard admin

*

Top