Наш ученик пребори 153-ма със свое есе

Деветокласникът Тодор Иванов от СОУ „Петко Рачов Славейков”-Кърджали се класира четвърти в годишния конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни”. Той бе организиран от Националния дворец на децата. Тодор се представи с есе „Моите връстници по света”. Награждаването се състоя в Националния дворец на децата.
В конкурса участваха 157 ученици от 5 до 12 клас от всички видове училища и извънучилищни звена. Те трябваше да напишат и представят есе до три стандартни машинописни страници.
Конкурсът е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието. Той дава възможност на деца, обичащи да пишат, и деца имащи отношение към социални теми и проблеми на обществото, да ги изразяват върху белия лист. Целта на конкурса е да активира интереса на учениците към правната проблематика и да стимулира формирането на нагласи за толерантност и сътрудничество с другите на основата на взаимното зачитане на правата и свободите.
Ученическото творчество бе по следните тематични направления: животът като основна ценност, права на детето, грижа за и защита на детето, детето в света на възрастните, семейството – права и отговорности, обществото, в което живея, деца в риск, моите връстници по света, децата – еднакви и различни (пол и раса, религия и култура, възгледи, националност, социален произход), Европа – нашият общ дом.
Това не е първото национално отличие за Тодор. Неотдавна способният ученик от „Славейков” получи първа награда в 25-ия Национален конкурс “Космосът, настояще и бъдеще на човечеството”. От миналата година той има в актива си и първо място в литературния конкурс на Сдружение „Българка”.

—————————————————————–
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв

hard admin

*

Top