Наш учител написа книга за международни олимпиади

Учителят по математика в СОУ „Петко Рачов Славейков” Вълчо Милчев написа книга за международни олимпиади. Тя е резултат от негови изследвания върху един вид задачи, давани на математически международни и национални олимпиади и конкурси в над 20 държави по света. Авторът е разработил и приложил оригинален начин за решаването. Предложени са 100 задачи, голяма част от които авторски. Всички са снабдени с решения и оригинални коментари. Книгата е първото подобно издание с автор учител по математика в Кърджали.

Представянето на  „Линейно-рекурентни редици и диофантовии уравнения от втори ред” е насрочено за 18 октомври от 17 часа в актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков”.

Вълчо Милчев е учител по математика и ръководител на Школата по математика в СОУ „Петко Рачов Славейков” от 2005 година. Школата като организационна структура и мисия бе създадена по идея и инициатива на директора на училището Милко Багдасаров.

Учениците от Школата имат през този период 12 публикации в математически списания и по този показател са на лидерска позиция в България.

hard admin

*

Top