На митинг в Кърджали поискаха оставката на президента Плевнелиев

„Ако Пламен Орешарски падне, няма шанс за честни избори”, заяви на митинг пред Дома на културата в Кърджали Мишо Шамара.
Изказването на рапъра бе прекъсвано  неколкократно от  аплодисменти.
На специална маса участниците имаха възможност за се подпишат в подкрепа на правителството и за отзоваване на президента Росен Плевнелиев. В района, където се проведе демонстрацията, имаше засилено полицейско присъствие, но проявата мина без провокации. Митингът продължи с народно веселие.
Кърджали е четвъртият град в България след Нова Загора, Благоевград и Троян, където организаторите правят подобен митинг в защита на кабинета. „Въпреки, че инициативата е гражданска, от местните партийни централи на БСП и ДПС ни съдействаха”, коментира Стоян Беричев от София, пристигнал с около 20 души столичани, които активно участват в контрапротеста пред пилоните на НДК.
Митингуващите пред Дома на културата бяха предимно от регион Кърджали. Те дойдоха не с автобуси, а с леки коли.
Сред присъстващите бе забелязан и народният представител от „Коалиция за България” Милко Багдасаров. Кабинетът “Орешарски” бе подкрепен от зам.-областния управител Назми Мюмюн, кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, председателя на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа и др.
„Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза – да дадем шанс на правителството”, „Шанс за Орешарски е шанс за България”, това бяха написали на плакатите участниците.
Снимки: Гюнер Шюкри

—————————————————————–
Маркови парфюми с до -60% отстъпка за всички клиенти !!!

hard admin

*

Top