На пътя: 18-годишен и 74-годишен пращат 4-ма болница, други трима пияни водачи поеха към съда

Трима са пострадали при произшествие по пътя Момчилград – село Подкова, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

“Опел” с водач Б.С./18/ навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал “Фолксваген”, в резултат на което ударената кола напуснала пътното платно и след удари в няколко дървета и камък се преобърнала по таван. Пострадали са шофьорът на “Фолксваген”-а и двама негови спътници, които след преглед в Центъра за спешна помощ в Кърджали са били освободени. На автомобила са нанесени значителни материални щети. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство.

При движени с несъобразена скорост  “Мерцедес” с водач Ю.О./74/ излязъл извън пътя и се преобърнал по таван в района на джебелското село Купците. Пострадали са шофьорът и двамата му спътници на 71 и 83 години. След преглед в Центъра за спешна помощ в Момчилград пътниците са били освободени, а водачът на леката кола транспортиран и настанен в кърджалийската болница. В района на село Пелин “Фолксваген”, управляван от Я.А./66/, се блъснал в еластична ограда, след като шофьорът загубил контрол над автомобила заради движение с несъобразена скорост. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Съставен му е акт. 

Три бързи и едно незабавно производство са образувани срещу водачи, шофирали след употреба на алкохол. 1,78 промила е отчел тестът на О.Р./44/, който е бил проверен в Ардино. 1,73 промила е пробата на С.Ш./47/, проверен в Крумовград. 1,56 промила е отчел дрегерът на С.Р./32/, 1,40 промила – на Б.Ю./27/. Четиримата водачи са задържани в полицейските управления в Кърджали, Ардино, Крумовград и Кирково. Издадени са талони за медицински изследвания и са взети кръвни проби за химически анализ.

hard admin

*

Top