На Сейшелите също чакат пари от разпродажбата на ОЦК

Компания от Сейшелските острови също очаква пари от разпродажбата на активите на Оловно-цинковия комбинат (ОЦК) в Кърджали.
Дружеството „Уолдроп” от островната държава е било партньор на ОЦК в Кърджали.
Окръжният съд в Кърджали отхвърли жалбите на две компании, които оспорват  разпределението на суми от продажбата на активи на ОЦК.  Делото е по  повод  депозирани жалби от „Скания Файнанс България” и от  „Уолдроп Инк”, които са част от взискателите по изпълнително дело от 2012 г. Двете  компании, които според информирани били близки до Валентин Захариев, обжалват разпределението на суми, получени от публична продан на движими вещи на ОЦК  на 17 май т. г.
Според „Скания” и „Уолдроп”  разпределението е незаконосъобразно, отсъствала каквато и да е информация  за това кои са  взискателите по тези дела, техните вземания и основанията за определяне на припадащите им се суми. Молят съда да отмени като незаконосъобразно разпределението по изпълнително дело  за  реализирана публична продан на движими вещи, собственост на длъжника „ОЦК”.
Окръжният съд  е сметнал, че исканията на двете компании са неоснователни и затова  ги оставя без разглеждане.  Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд  в Пловдив, в едноседмичен срок от връчването му на страните.
Както вече 24rodopi писа, в началото на  юни   от „Хармони 2012″  обявиха, че Валентин Захариев се опитва да опише имуществото на комбината и чрез офшорната си компания „Уолдроп инк” да го продаде.
Припомняме, че в средата на юни  жалба за самоуправство от страна на „Хармони 2012″  подаде в  Районната прокуратура в Кърджали изпълнителният директор на ОЦК Валентин Манев. Фирмата  бе поставила  ултиматум на металургичното предприятие да освободят административните офиси за срок от 24 часа  и в момента нямат достъп да сградите.Мажоритарен собственик  на ОЦК е „Интертръст холдинг”,  фирмата на Валентин Захариев не е обявена в несъстоятелност.

„Моята роля  е да се грижа за активите на територията на завода , които са  на стойност между 80 и 100 милиона лева. Акционери на дружеството са 2 200  физически лица и 100 юридически”, твърди тогава изпълнителният директор на ОЦК Валентин  Манев.

hard admin

*

Top