На ход е казарменият район в Крумовград

  • До края на годината започва строителството на общинския пазар и автогарата
  • Предвиждат и развлекателен комплекс със спортни атракции за младите

"Снежана ГОРАНОВА
Застрояването на казармения район е мечтата ми. Вложих много енергия за придобиването на терена и за намиране на интересни идеи, които да удовлетворят бизнеса и населението. Вече достигнахме до етап разработване на Устройствен план за мястото, каза вчера за “Нов живот” кметът на Крумовград Себихан Мехмед.
Казарменият район, който беше собственост на Министерството на отбраната преди повече от 2 г., вече е собственост на общината. Мястото се намира близо до центъра на града. Оформянето му ще повлияе силно на цялостното лице на Крумовград. Много мислихме. Допитахме се до бизнесмените и гражданите не само как да изглежда теренът, но какви дейности да се развиват там. Надявам се, че чрез проекти за еврофондовете и с помощта на сдружения и бизнесмени да направим така, че планираното да се сбъдне, каза Мехмед. Нейните очаквания са до края на 2008 г. да има пълна яснота по израждането на общинския пазар и автогарата. Щом правителството отвори поканите за финансиране по оперативните програми за регионално развитие от Крумовград, ще са готови да кандидатстват с проекти.

Следващата стъпка е да осигурим средствата за създаването на спортно-развлекателен комплекс с много атракции. Там за младите ще има басейн, водна пързалка, дискотека, детски площадки и места за отдих, увери Мехмед. До края на мандата ще станат реалност хипермаркетът, работилниците за услуги и жилищата.
Крумовград започва да отеснява. Сега терени за нови къщи и кооперации се намират само около шосето по посока Ивайловград. В района на бившите казарми има предвидени места и за жилищно строителство. Всяка нова инвестиция води със себе си още работни места, което пък гарантира по-добър живот за хората тук, категорична е Мехмед.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top