На 10 ноември: Хасан Азис, 41 съветници и нов шеф на ОбС полагат клетва! Другите сесии – 5 ноември в Ардино, 6-ти в Кирково и Джебел, 9-ти в Крумовград и Черноочене, 10-ти в Момчилград

Областният управител насрочи дати за тържествените заседания в седемте общини
Тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали ще се проведе на 10 ноември. В 9,30 часа новоизбраният кмет Хасан Азис и 41 съветници в разпоредителния орган ще положат клетва и ще дадат старт на 4-годишния мандат на местната власт. На първото заседание предстои да бъде избран и председател на Общинския съвет. Както вече писахме, с най-големи шансове за шеф на сесията са Мухаррем Мухаррем, Байрам Байрам и Раиф Мустафа.
Областният управител Илия Илиев свика заседания на новоизбраните общински съвети от област Кърджали, на които новоизбраните общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства ще положат клетва и ще изберат председатели на ОбС.
Утре от 10 часа ще се проведе заседанието на ОбС в Ардино. То ще бъде открито от заместник областния управител Румен Младенов. В петък, 6 ноември, от 10 часа в конферентната зала на общината ще се състои първото заседание на ОбС – Кирково, а от 12 часа – на ОбС – Джебел. В Черноочене новият състав на разпоредителния орган ще се събере на 9 ноември, понеделник, в 9,30 часа в салона на читалище „Пробуда”. В 10 часа, същия ден,  започва сесията в Крумовград. В Момчилград новоизбраните общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства ще положат клетва в залата на читалището от 11,30 часа на 10 ноември.
На заседанията са поканени да присъстват членовете на Общинските избирателни комисии, както и досегашните съветници, кметове и граждани.
 
hard admin

*

Top