На 12-ти в Кърджали: Очни прегледи на служители от държавни администрации, работещи активно с компютър

На 12 декември от 11 часа в Дома на здравето директорът на Медицинския център по офталмология „Ресбиомед” ЕООД – София д-р Александър Ангелов ще изнесе пред очни и лични лекари и директори на лечебни заведения в област Кърджали две презентации по темите: „Aкомодационна амплитуда и зрителна острота при пациенти с имплантирана акомодативна вътреочна леща AkkoLens Lumina” и „ReLEx (Flex and Smile) – корекция на миопичния астигматизъм с фемтосекунден лазер VISUMAX с формиране и екстракция на интрастромален лентикул”.
Срещата е по повод втората поредна кампания у нас за превенция на слепотата, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.
В Кърджали тя ще бъде отбелязана в дните от 11 до 21 декември. Специалисти на Медицинския център по офталмология „Ресбиомед-Визум”, в партньорство с фондация „Хорхе Алио”, ще проведат през тези дни в мобилен кабинет, разположен в базата на РЗИ, профилактични очни прегледи на служители от държавни администрации, работещи активно с компютър.
Прегледите се организират по покана на РЗИ – Кърджали под патронажа на кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Основната цел на инициативата е чрез навременна диагностика да се предотвратят зрителни промени и очни заболявания, които с течение на времето могат да доведат до слепота или намалено зрение.
Кампанията има за цел да се акцентира върху:
• Значение на извършването на профилактични очни прегледи;
• Информираност и образованост на населението;
• Основни понятия за зрението;
• Често срещани зрителни аномалии.
hard admin

*

Top