На 14-ти ДПС казва как ще се номинират кандидати за депутати, Доган и Местан: 80 % от кърджалийската листа – с нови имена

Централният съвет на ДПС ще обяви на 14 март критериите и процедурата, по които ще се номинират кандидатите за депутати, съобщиха за 24rodopi от централата на движението.
80 % от кърджалийската листа от последните парламентарни избори ще бъде подменена – консенсус по този вариант са постигнали лидерът Лютви Местан и почетният председател Ахмед Доган. Двамата са на мнение, че всичките 5 депутатски мандата в Кърджалийски район ще бъдат спечелени от ДПС.
„Въпреки устойчивия мит за ДПС като лидерска партия, движението има много сериозна вътрешна демокрация и няма никакъв шанс за когото и да е, да се озове на избираемо място в листите, ако за него няма номинация от местните структури на партията”, заяви Местан.
За предишните избори всяка общинска структура предлагаше на централното ръководство поне по 3 имена. Най-много номинации в 7-те общини тогава получи Ахмед Доган, който стана и водач на пропорционалната листа, а като мажоритарен кандидат победи Вежди Рашидов.
Два пъти по време на предизборната кампания Доган ще посети регион Кърджали, като за финалния митинг-концерт ще бъде с медал на Либералния интернационал за принос към развитието на либерализма. Той ще му бъде връчен в началото на май от президента на Либералния интернационал Ханс ван Баален и генералният секретар Емил Кириас. От централата на движението поясниха, че Ханс ван Баален и Емил Кириас ще се включат и в заключителния етап на предизборната кампания на ДПС, за да изразят подкрепата на европейската и световната общност на либералите за движението в предстоящите парламентарни избори.
hard admin

*

Top