На 2 март в Кърджали животът на Цветан Цветанов бил застрашен

На 2 март в Кърджали животът на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е бил под заплаха, затова били засилените мерки в района на театъра, разкриха за 24rodopi полицейски източници. Два дни след посещението на Цветанов в града край Арда, правителството е взело решение той да бъде охраняван от Националната служба за охрана (НСО).  “Имало е заплахи за живота му”, съобщават от НСО. След като предаде поста, вътрешният министър остава без охрана, ако се спазва законът, посочва Блиц. Когато обаче има закани към него, той продължава да е охраняван.”Правителството в оставка на Бойко Борисов е взело решение на 4 март Цветан Цветанов да остане с охрана”, уточниха още от службата.
Въпросите защо НСО продължава да пази бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, въпреки че в момента той не заема държавна длъжност, възникнаха след като той внесе вторник сутринта в ЦИК документите за регистрация на партията за участие в предсрочните избори, трима служители на НСО го придружаваха.
Както вече 24rodopi писа, всеки желаещ да чуе на живо Цветан Цветанов в театъра в Кърджали минаваше през скенери.
Засилено бе полицейското присъствие в сградата и около нея. От съображения за сигурност входът бе със засилен пропускателен режим, има два скенера, поясниха тогава служители на реда. Срещата започна с около 45 минути закъснение.
Цветанов бе в града край Арда на 2 март за около 3 часа по повод 6-ата годишнина на местната структура на партията. Той откри новия офис на ПП ГЕРБ в търговски комплекс „Орфей”.
hard admin

*

Top