На 6 и 7 септември кулинари от три държави ще покажат в реално време как се прави чеверме, кешкек, рачел от тиква

Кулинари от три държави ще се впуснат в шеметна надпревара за лакоми погледи по време на втория фестивал на традиционните храни поминък и занаяти “Кулинарното наследство на Тракия” в Ивайловград.
Кулинарното събитие ще се състои на 6 и 7 септември 2013 г. и освен традиционни тракийски ястия от България и Гърция ще представи вкусотии от побратимения на Ивайловград френски град Лонго.
Организатори на събитието са Народно читалище “Пробуда 1914″ Ивайловград и Община Ивайловград, с подкрепата на платформа „Агора”.
Сръчни баби-домакини от цялата община обещават да запретнат ръкави и да приготвят уникални за района гозби направо пред погледа на гостите. Посетителите на фестивала ще могат да видят в реално време как се приготвя рачел от тиква, чеверме, кешкек и още много кулинарни изненади които нашите участници пазят в тайна.
Гостите от Франция са се заканили да накарат всички да се влюбят в изтънчения аромат и вкус на френската кухня.
Гръцкият щанд ще бъде отрупан с най-доброто от традиционните домашни тестени изделия. Съседите ще демонстрират майсторлък в приготвянето на гръцки банички пред очите на всички. Гръцка майсторка на приложни изкуства пък ще украси шатрата с творенията си.
Кой ще бъде кулинарният повелител на Тракия обаче ще стане ясно на 7 септември в Ивайловград, когато кметът на Ивайловград Диана Овчарова ще награди най-добрите.
Тазгодишната фестивална програма предвижда първия ден на фестивала да започне със семинар за биологичното производство в района на Източните Родопи. Следват дегустация на ивайловградско вино и местни продукти, спектакълът “Песни за младо вино” и изпълнения на местни и гостуващи музиканти. Вторият ден ще предостави възможност на посетителите да заситят погледа и стомаха си с вкусните деликатеси, надничащи от всеки щанд. Гостите ще имат възможност да се превърнат в майстори за един ден като се включат в приложни и готварски ателиета, организирани специално за случая.

—————————————————————–
Crazy days на eMAG.bg! До 50% намаление! Кога: 20,21,22 август

hard admin

One Comment;

  1. nurettin said:

    tazi sreşta ili sıstezanie ne mojete da obyavite çe e trakiysko slet kato nyama tursko presıstvie

*

Top