НДСВ: За да възтържествува историческата правда – на мястото на бившия паметник на Георги Димитров да бъде издигнат паметник на Цар Фердинанд

На извънреден областен съвет на ПП НДСВ КЪРДЖАЛИ, проведен на 22.10.2012г. в гр. Кърджали се прие единодушно следната ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ:

Остро осъждаме решението на общинските съветници от ДПС гр. Кърджали да не подкрепят избора на ген. Васил Делов за почетен гражданин на гр.Кърджали. Считаме това за опити за подмяна на историческите факти свързани с 100 годишнината от Освобождението на гр.Кърджали и Балканската война. С това решение те помрачиха дългоочаквания празник на жителите на Източните Родопи и цяла България.
Колко години са нужни на политиците от ДПС да осъзнаят думите на Апостола: „Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност.” Партията, която се определяше за един от основните гаранти за етническия мир в държавата, с тези си действия показа, че тя е използвала всичко това за обслужване на тесни партийни интереси.
За да възтържествува историческата правда, и за да няма повече провокации от подобен тип, ние от ПП НДСВ предлагаме на мястото на бившия паметник на Г. Димитров да бъде издигнат паметник на Цар Фердинанд – главнокомандващ Българската армия при Освобождението на Кърджали.

Областно ръководство
на ПП НДСВ КЪРДЖАЛИ
hard admin

*

Top