НДСВ и партията на Касим Дал регистрираха първата коалиция за 12 май

НДСВ и Народна партия “Свобода и достойнство” на напусналия преди две години ДПС Касим Кал регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) първата предизборна коалиция “Център – свобода и достойнство” за вота на 12 май. Според новия изборен кодекс предизборните съюзи могат да се правят само от регистрирани в ЦИК партии. Срокът за това е до 1 април. Засега е ясно, че от регистрираните 63 партии за вота се очертават няколко коалиции – около БСП в “Коалиция за България”, съюз между ДСБ и новата партия на Надежда Нейнски “Синьо единство”, около СДС и другите партии в разтурената “Синята коалиция” и около партията на Слави Бинев ГОРД.
Както вече 24rodopi писа, НДСВ и партията на Касим Дал се опитаха да се коалират със СДС на Емил Кабаиванов, но така и не се разбраха. Дал искаше негови хора да бъдат водачи в 9 области, а в Кърджали да заемат първите три места в листата.
Както вече 24rodopi писа, председателят на Народна партия “Свобода и достойнство” Корман Исмаилов ще води листата на коалицията в Кърджали. Дал се очертава да е водач в Търговище.
hard admin

*

Top