Неграмотен опита да вземе шофьорска книжка!? Представи фалшива диплома, но не можа да напише „Вярно с оригинала“

Неграмотен мераклия за шофьорска книжка представи в КАТ диплома, но се издъни пред служителката, която го помоли да напише собственоръчно „Вярно с оригинала”.

С.С.А. получи 3-месечна условна присъда за това, че се опита с фалшива диплома за основно образование да получи шофьорска книжка.

На 8 юли 2010 г. той представил в сектор “Пътна полиция” на Областната дирекция на МВР копие от дубликат на свидетелство за основно образование издадено от училище “Васил Левски” в Кърджали. Служителката на гишето Н.М. го помолила да напише на копието “Вярно с оригинала” и да го подпише. Хитрецът бил толкова неграмотен, че сериозно се затруднил със задачата. Служителката извикала шефа си и кандидатът за шофьор бил сгащен на място.

Извършена била проверка и се оказало, че копието и дубликата на свидетелството за основно образование са фалшиви. Те не са подписвани от директора на школото през 1994 г., когато бил издаден документа. В училището “Васил Левски” никога не е учило лицето С. С. А.

Експертизата доказва, че и тарикатът не е автор на фалшификата. Затова Кърджалийският районен съд му налага леката присъда от три месеца затвор условно. С.А. обаче обжалва пред Окръжния съд. Окръжните магистрати смятат присъдата на колегите си от по-долната инстанция за снизходителна, но поради липсата на протест от прокуратурата не я завишават, а само потвърждават.

hard admin

*

Top