Недан Хаджиев е новият шеф на Охранителна полиция в Кърджали

45-годишният Недан Хаджиев е новият шеф на Охранителна полиция в Кърджали.
Предишното ръководство на Областна дирекция на МВР Хасково в лицето на комисар Петьо Петров и заместникът му Недан Хаджиев са преназначени в системата, при това на ръководни постове, съобщават хасковските медии. Петров е изпратен в Смолян като началник отдел Охранителна полиция, същият пост в Кърджали вече е заел Недан Хаджиев.
Както вече 24rodopi.com писа,  досегашният шеф на охранителите в града край Арда Станимир Колев бе назначен за зам.-директор на полицията в Хасково.
Рокадата Хасково-Кърджали е пълна,  двамата шефове са встъпили в длъжност. Не така стоят нещата в Смолян, където заповедта на министъра все още не е разписана от Петьо Петров. По кулоарна информация в полицейските среди, той не бил доволен от назначението. В Смолян също се чудят какво става, като спонтанната им реакция на журналистическото запитване бе „Питайте го дали ще приеме работата”. Иначе от ръководството на структурата в Смолян обявиха кадровата си политика за секретна и отказаха официална информация. Самият Петьо Петров обаче потвърди, че започва работа в Родопско, като на изричния въпрос обяви, че вече е на работа.
Петьо Петров бе освободен от поста си в Хасково на 6 ноември, а Недан Хаджиев на 12 декември 2013 година. Понеже и двамата не са в пенсионна възраст, преминаха в структурата на така наречения полицейски резерв. Престоят в него е само 6-месеца, след което резервистът излиза от системата на МВР, ако дотогава не бъде назначен другаде.
hard admin

*

Top