Не се оплаквай, че си се родил в Кърджали!? Ти си богат и щастлив

Ако имаш храна в хладилника си, дрехи на гърба си, покрив над главата си и място, където да спиш, то ти си по-богат от 75% от хората по света. В област Кърджали към 31 декември 2012-та има 74 860 жилища. Най-много са тристайните – 21 156, а 10 406 са с повече от 6 стаи.
 
Ако имаш пари в банката, в портфейла си и скътани някъде вкъщи, то ти си от осемте процента богати хора в света. По данни на Българска народна банка в Кърджалийско има най-много спестовници.
 
Ако тази сутрин си се събудил здрав, то ти си по-благословен от един милион хора по света, които няма да преживеят тази седмица.
 
Ако никога не си преживявал опасностите на войната, отчаянието на затворничеството, агонията на изтезанията или болките на глада, то ти си по-привилегирован от 500 милиона души на планетата.
 
Ако можеш да прочетеш това съобщение, то ти си по-щастлив от 3 милиарда души по света, които не могат да четат изобщо.
 
Ако можеш да вдигнеш глава, да се усмихнеш и си наистина благодарен, ти си щастлив, защото повечето хора го могат, но не го правят.
 
Ние всички ще бъдем много по-щастливи и доволни, стига да можем да разберем и оценим това, което имаме. Да сме благодарни за него и да се съсредоточим върху положителните страни от живота си, вместо постоянно да се оплакваме и вглеждаме в лошите неща, които ни се случват!
 
По идея на феновете на 24rodopi.com във Фейсбук

Снимка: Александър Иванов
hard admin

*

Top