Не, това не е Комотини! Грък до грък по пазарите – в Кърджали доволни от оборотите, спешни 100 паркоместа в Кирково

Гръцка инвазия се наблюдава по пазарите в градовете и селата в Кърджалийско. Снимката не е от град Комотини, а от „Колелото” в района на пазара. 5 гръцки коли са паркирали в кръговото кръстовище до тържището, където търговците са особено доволни от гостите от Северна Гърция. Някога, недалеч във времето, този начин на паркиране означаваше глоба, но това е друга тема…
Широка реконструкция на общинският център предстои да бъде извършена в Кирково, съобщиха от местната администрация. В рамките на няколко месеца ще се изградят нови паркинги за близо 100 автомобила, за да се поеме трафика на гости от Гърция.
„След отварянето на ГКПП „Маказа”, Кирково се превърна в притегателна дестинация за нашите гръцки съседи. Особено в четвъртък, когато е пазарният ден на Кирково, не може да се намери място за паркиране. Както гръцките ни съседи, така и нашите граждани се спречкват с този проблем”, каза кметът Шинаси Сюлейманов.
За разрешаването на проблема с паркирането са били проведени разговори със собственици на подходящи имоти, където е решено да се изградят нови паркинги.
„Без значение дали са частни или общински имоти, намерихме общ език със собствениците и решихме да разширим паркоместата в центъра. По този начин ще улесним достъпа с коли в общинския център на нашите и на гръцките ни гости. Това е само част от работата, която ще бъде извършена с цел промяна на визията на общинският център. В тази насока ще разширим и зелените площи. Осигурени са около 1000 дръвчета липа, които ще бъдат засадени от двете страни на пътя на входа на Кирково”, подчерта кметът на Кирково.
24rodopi.com
hard admin

*

Top