Ние сме на разположение по 24 часа през всички дни в годината…

„Вие спасявате всеки ден човешки живот и връщате надеждата на хората. На това станахме свидетели по време на природните бедствия през последните месеци. Видяхме другото лице на работещите в Центъра, които с всеотдайност и професионализъм, често и с риск за здравето, изпълняват Хипократовата клетва”, с тези думи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис поздрави колектива на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Кърджали по случай 20 години от неговото създаване.

На тържеството в Историческия музей бяха областният управител Илия Илиев, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” д-р Тодор Черкезов, шефове на здравни институции -РЗИ, РЗОК, управители на общински болници, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, ръководителите на Център 112, РК на БЛС, БЧК. Бяха прочетени поздравителни адреси от народния представител Цвета Караянчева и министъра на здравеопазването Петър Москов, в които се подчертава, че ЦСМП-Кърджали има важна роля при оказване неотложна медицинска помощ на жителите от област Кърджали. Спешните медици бяха поздравени и от областния управител Илия Илиев.
„Ние сме на разположение по двадесет и четири часа през всички дни в годината. Оценяваме, че държавата вижда натовареността и отговорността на Спешната помощ и я определя като приоритет в сферата на здравеопазването”, каза директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков.Той благодари на всички институции за доброто партньорство. Бе припомнено, че за проявен висок професионализъм и себеотрицание по време на бедственото положение през март 2015 г. Центърът е удостоен с Плакет на Министерството на здравеопазването. Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис отличи с Почетен знак-златен екипа на Центъра за спешна медицинска помощ за действията по време на снежното бедствие.
Центърът за спешна медицинска помощ-Кърджали се състои от 8 филиала, разположени на територията на област Кърджали като структурата е съобразена с международните индикативни стандарти и демографските особености на региона. В момента в Центъра са ангажирани 232 души. Работят 16 лекари, 88 специалисти по здравни грижи, 35 медицински сестри и акушерки, 11 санитари и др. През 2014 година ЦСМП в Кърджали е оказал спешна помощ на 48 499 пациенти, броят им е колкото обслужените болни в една средна областна болница.
24rodopi.com
hard admin

*

Top