Николай Овчаров: Партия ПОМАК иска няколко родопски села да преминат към Гърция

“Вчера дадох първите показания. Сигналът беше не само срещу мен, но и срещу сдружение “Родина”, което действа в Родопите. Негов ръководител е един истински патриот и българин, акад. Георги Марков. Доколкото съм запознат се очаква сигнал и срещу проф. Божидар Димитров. Видяхме истинското лице на ПОМАК. Те се опитват да разединят българското общество”, заяви в сутрешния блок на Tв7 Николай Овчаров.
Както вече 24rodopi.com писа, археологът бе разпитан вчера в СДВР по сигнал на ПОМАК. “Няма проблем. Стоя зад думите си, че ПОМАК са сепаратисти”, завърши Овчаров.
Работещият на открития от Иван Балкански скален град Перпериков археолог коментира споровете си с Ефрем Моллов от партия ПОМАК (Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура).  Разследваният показа документи, които според него доказват сепаратиската дейност на Моллов и приближените около него. В него се предлага няколко български села да минат към Гърция. “И това ако не е сепаратизъм. На днешната пресконференция ще изнеса още документи. Моллов ми вдигна топката. Това хубаво, защото българите ще прогледнат и ще видят истината. Създаването на такива организации е опасно. Същото важи и за възникването на десни и направо фашистки организации. Това трябва да спре”, закани се Овчаров.
“ПОМАК е само абривиетура и няма нищо общо с нарицателното помак”, каза Ефрем Моллов.
hard admin

*

Top