Николов – назначен, идат комисар, горски, данъчен

Заместници – Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед, гл. секретар – Неджатин Сали

 

Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов,  гласи заповедта на премиера Пламен Орешарски.  43-годишният родопчанин ще получи ключа за кабинета в така нар. „Белия кораб” от временния областен управител Асен Тюрдиев.

Николов, който беше номер №2 в кандидат-депутатската листа на БСП, е магистър от УНСС. Дългогодишен банков служител, в момента той е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

Както вече „24х7 Родопи” писа, Орешарски бе одобрил Николов, но заради проблеми в преговорите между контактните групи на ДПС и БСП, отложи назначението за сряда. Общо 11 областни управители назначи вчера правителството.

Идната седмица в регион Кърджали започнат и други ключови назначения. От БСП вече представили имена на полицаи, които отговаряли на критериите да ръководят дирекцията на полицията. ДПС пък посочили имена на експерти за горската дирекция, както и за териториалното звено на Националната агенция по приходите.

Днес и утре ще бъдат назначени и другите членове на ръководството на Областна администрация. За заместници са посочени Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед, а главен секретар ще бъде Неджатин Салим.

hard admin

*

Top