Нито един кърджалийски превозвач не получава държавни помощи, 5 компании воюват с 80 микробуса

Кърджалийски превозвачи не получават държавни помощи, такива постъпват по сметките на “Етап-Адресс”, “Груп плюс”, дупнишката “Юнион ивкони”, пловдивската “Хеброс бус” и хасковската “Арда тур”.
Това разкриха за 24rodopi.com автобусни превозвачи от Кърджалийско.
Понеже драстично са намалели пътниците на посочените фирми, те настояват държавата да използва всичките си структури, за да спре микробусите, които превозват хора до Западна Европа и обратно. В Кърджалийско има такива 80 микробуса.
От 1 февруари спираме автобусните превози в знак на протест, обявиха от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, чийто шеф е собственичката на „Етап” и „Груп” Галя Топалова.
Най-харесваната кърджалийска транспортна фирма „Мариета” няма да подкрепи протеста и ще вози пътници на 1 февруари.
“На Калотина на ден излизат над 50 микробуса с пътници и властите са наясно с това. Тази събота например 34 микробуса са тръгнали от Кърджали за Германия и Холандия. Това са 5 пълни автобуса”, твърдят от сдружението. “Всеки втори безработен е станал превозвач”, обобщава Ивайло Константинов, който управлява „Ивкони”.
По изчисления на бранша сивият сектор е около 17-19% от общия брой превози, като нелоялната конкуренция е и по вътрешните, и по международните линии.
hard admin

*

Top