Нито един от задържаните не е свързан с обира на банката в Кърджали! Издирват единия от обирджиите по следа от обувката му

Нито един от задържаните след обира на банката в Кърджали не е свързан със самия грабеж, съобщиха за 24rodopi.com отлично осведомени източници. Лицата са освободени след разпити. Всички са имали алиби.
По следа от обувка полиция и прокуратура издирват единия от въоръжените обирджии, които атакуваха офиса на „Уникредит Булбанк” в центъра на Кърджали. Както първи 24rodopi.com писа, на 27 ноември двама въоръжени с качулки влязоха в банката на булевард „България” и си тръгнаха с 30 000 лева и 1 000 евро, натъпкани с торба.
Те влетели в банката след бизнесдама от Кърджали. Неутрализирали охранителя, който бил без пистолет. После накарали дамата да легне бившия пенсионирания полицай Георги И.
В деня на обира въоръженият охранител С. бил в отпуск.
Бандитите разполагали с информация, че в утрото на 27 ноември „Уникредит Булбанк” ще получи крупна сума в евро. Те обаче знаели, че при всички случаи в касата ще има над 50 000 лева от оборота на хипермаркетите в града. Така и станало – тръгнали си с част от оборота на магазините, защото заради лошото време инкасо автомобилът се забавил.
Банката бе обрана в 9:05 часа, твърдят от полицията. Охранителната фирма, която има договор с банката, обаче е получила сигнала в 9:11 часа. Проверява се защо първо служител на банката е позвънил на спешния телефон 112, вместо да натисне паник-бутона и групата за бързо реагиране на охранителната фирма да пристигне на мястото.
„Това е обир! Никой да не мърда! Ще има пострадали!”, изкрещял единият от двамата въоръжени и накарал всички да легнат на земята, а касиерката от гишето за плащания до 10 000 лева – да отвори касата. Той стъпил на стол и прескочил гишето. По следата от обувката, оставена на стола криминалистите знаят приблизителните височина и тегло на обирджията.
Както вече писахме, окръжният прокурор Светлозар Лазаров смята, че обирджиите са 3-ма.

—————————————————————–
ПАРФЮМ Christian Dior Addict 100мл за жени на СУПЕР ЦЕНА 30лв

hard admin

*

Top