Новата атракция в Кърджали: Деца ще „произвеждат ток” докато играят в екип

Децата на Кърджали ще се учат да работят в екип и докато се забавляват ще „произвеждат” електричество. Малчуганите ще могат да сторят това на уникалната „енергийна” детска площадка, която бе открита днес в градската градина в центъра на града. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и председателят на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер представиха инвестицията на дружеството, която е подарък за града.

Площадката е оборудвана с четири люлки със светлодиоди, които при клатушкане улавят кинетичната енергия и светват в червен цвят. Задвижени едновременно от децата, те „запалват” и малки къщички в единия край на площадката.
„Аз съм от планините в Австрия и за мен е много важно да съм близо също и тук до планина. Затова нашата цел е да работим за Кърджали”, заяви Золфелнер при представянето на дарението на стойност 6000 лева.
„Не е толкова важно на каква стойност е подаръкът. Това е втората подобна площадка в страната. За мен като кмет е по-важно, че тя се реализира в Кърджали и е предназначена за децата”, добави Хасан Азис.  
hard admin

*

Top