Нова измама в Кърджали! „Служители” на EVN искат пари за консумирана енергия по домовете

Измамници, представящи се за служители на EVN, са искали пари за консумирана електроенергия от клиенти на дружеството в Кърджали. Сигналът е подаден от жителка на областния град, съобщиха от електропреносната компания.

„Клиентката е била посетена в дома си от неизвестно лице, неправомерно представило се за служител на дружеството. То е поискало от нея да заплати на място и в брой сума за консумирана електроенергия. След като клиентката е поискала легитимация от страна на мнимия служител, той е отказал и е напуснал. Така благодарение на съобразителната реакция на клиентката, измамната схема не се е реализирала. След получаване на сигнала дружеството е информирало органите на МВР.
С цел защита на своите клиенти EVN България уточнява, че събиране на дължими суми за консумирана енергия никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството. Това става само в касови салони, чрез системата ”EVN Онлайн плюс” през интернет или по банков път.
Всеки сътрудник на EVN България разполага със служебна карта, в която са упоменати неговите правомощия, произтичащи от Закона за енергетиката. При поискване от клиентите всеки сътрудник е длъжен да се легитимира с тази карта”, посочват от дружеството.
24rodopi.com
hard admin

*

Top