”Нова” призна: Детето се е обесило заради ”Страх” – Трагедия в Козлодуй

Часове след като 13-годишно дете от Козлодуй се обеси, имитирайки екстремно телевизионно шоу, "Нова телевизия" разпространи изявление, в което на практика признава, че става дума за излъчваното в нейния ефир предаване "Страх".


По-рано днес от полицията съобщиха, че по време на игра Мартин Мартинов се заключил за катерушка с метално въже за велосипеди, което увил около врата си. Трагичният инцидент станал при опита на момчето да достигне захвърления наблизо ключ, за да се освободи от въжето. (Виж линка)
"Нова телевизия" изразява съжалението си във връзка с трагедията в Козлодуй и е съпричастна към болката на семейството на Мартин Мартинов, се казва в официална позиция на медията.

"Изпитанията, на които са подложени участниците в предаването "Страх", се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност. В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за
здравето и живота на хората", пише още в изявлението на телевизията.
"Идеята на "Страх" е да покаже положителните качества в една
личност – сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете. Нова телевизия няма за цел за цел да провокира имитация на
предаванията или филмите, които излъчва", завършва официалната позиция.
Междувременно стана ясно, че родителите на децата от класа на Мартин събират пари, за да помогнат на майката за погребението. Момчето е сирак от 3 години, съобщи Дарик радио.
Според директора на училище "Св. св. Кирил и Методий" в Козлодуй Мария Костова досега децата не са забелязвани да играят на подобни игри, но според очевидци от района това не е била първата такава игра. Сряда е обявена за ден на траур в училището.

Информация: Dir.bg

hard admin

*

Top