Новината на деня: Данъчният служител Гошо Пътечката бил забъркан в афера за 2 милиона лева

Арестуваният данъчен служител Г. Г. – Гошо Пътечката, е бил забъркан в афера за 2 милиона лева, разкриха за 24rodopi.com полицейски източници. Странното е, че далаверата, с която са нанесени вреди на бюджета в особено големи размери е от 2 години, но случаят бил потулен.
„Още преди две години имаше преписка, която потъна нейде между Кърджали и София. Икономическа полиция стигна до извода, че трябва да бъдат повдигнати обвинения. Малко преди папката да бъде внесена в прокуратурата, случаят бе потулен. Съмненията паднаха върху големите шефове на НАП, които два пъти викали в София Гошо Пътечката. Случаят стана отново актуален малко преди Коледа, когато прокуратурата поиска да се разследва аферата. Именно прокуратурата издаде заповед за задържането на служителя от отдел „Събирания” в НАП-Кърджали. В скоро време тя ще обяви и самата схема, по която държавният бюджет е ощетен”, разкриха източниците.
Както вече писахме, Г. Г. бе арестуван при спецакция, а компютърът му в НАП – запечатан. Той колабирал пред полицаите и те по спешност го откарали в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Заради високо кръвно, измерената горна граница била 220, срещу него не е приложена мярка „Задържане под стража”.
Г. Г. е бил дългогодишен служител на Агенцията по вземанията, а преди време преминал на работа в Националната агенция по приходите. Назначили го в отдел „Събиране” в Кърджали.
За последната година това е втори арест на данъчен служител в Кърджали.
София, 24rodopi.com
hard admin

*

Top