Новината на "Родопи" потвърдена: Юнал Тасим – зам.-министър на икономиката и енергетиката

Със заповед на премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на икономиката и енергетиката е назначен Юнал Тасим, потвърдиха новината на „Родопи войс” от пресцентъра на Министерския съвет.
Още един родопчанин влиза в правителството на Пламен Орешарски, крумовградчанинът Юнал Тасим е одобрен за зам.-министър на икономиката и енергетиката, съобщи тази сутрин в новия си брой „Родопи войс”. В следобедните часове от пресцентъра на МС потвърдиха назначението.
51-годишният родопчанин, който беше три мандата народен представител, е най-големият производител на бял риган в България.

Юнал Тасим е роден през 1962 г. Завършва висше образование през 1987 г. със специалност инженер-химик в ХТМУ – София, а през 2001 г. – бизнес планиране в Стопанска академия „Д. Ценов” – Свищов. Работил е като началник цех в ОЗ „Хан Крум” и като управител на фирма. Народен представител е в 39-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание.

Юнал Тасим е третият зам.-министър от регион Кърджали в правителството на Орешарски. Момчилградчанката Мукаддес Налбант бе назначена за зам.-министър на образованието, а джебелченинът Неджми Али стана втори човек в отбраната.
hard admin

*

Top