Новите директори на Пазара: Предишните са за прокурор! Харчели са по 1 000 лева на месец, за да обикалят Кърджали с кола

Не е изключено предишното ръководство на „Пазара на производителите” в Кърджали да бъде предадено на прокурор за безстопанственост  и присвояване на средства, разкри за 24rodopi общински съветник.
По един бон на месец е харчело на месец старото ръководство, за да се вози из Кърджали. За близо година са похарчени за служебния автомобил 15 000 лева”, обяви по време на отчета в Общинския съвет настоящият изпълнителен директор на общинското дружество Рамадан Вели. Раздут бил и щатът на администрацията на тържището.
Печалбата на „Пазара на производителите” за второто полугодие на 2012-та, спрямо същия период на 2011-та, нараснала с 95 000 лева. В НАП са преведени дължимите за осигуровки 256 000 лева.
„Как при 40 000 лева вноска на месец и при 30 000 лева приходи, „Пазар на производителите” ще се разплаща с банката-кредитор. Само на Общинска администрация тържището дължи вече 900 000 лева за безлихвени кредити”, заяви Илия Илиев от ГЕРБ.
Милан Миланов от БСП препоръча дружеството да си потърси от банка “Алианц” половин милион лева, надвзети по кредита, както и още 900 000 по програма САПАРД, дължими за това, че се е забавило привеждането на съфинансирането на проекта.
Д-р Марин Мухтаров препоръча дружеството да не бъде само рентиер и да събира наеми, но и да инициира –  Новогодишен пазар, Седмица на виното, Седмица на млякото и други, за да могат да гостуват в Кърджали производители.

„Пазарът е дългосрочна инвестиция. Аз очаквам от това ръководство да формира политики в селското стопанство в региона. Освен общинските институции, с подкрепа трябва да се ангажират и държавните”, подчерта кметът инж. Хасан Азис.

hard admin

*

Top