Новите купувачи на ОЦК лъжат Бойко Борисов: В Кърджали всичко е тип-топ, хората имат работа!

Новите купувачи на ОЦК са излъгали Бойко Борисов две седмици преди той да подаде оставка като министър-председател, че заводът вече работи. Тогава Борисов се подготвял за интервю за “L’Europeo Bulgaria” и хора от екипа му позвънили в дружеството „Хармони 2012″, което вече е собственик на комбината. От свързаното с Първа инвестиционна банка дружество отговорили, че всичко в Кърджали е наред и вече няма никакъв проблем с металурзите, които бяха останали без работа и без заплати. Получената информация Борисов използвал за отговор на въпроси в интервюто:
„Помниш ОЦК – Кърджали – предприятието фалира, хората умираха от глад, от замърсяване. Сега вече предприятието е вдигнато на крака”, твърди Борисов пред . “L’Europeo Bulgaria”.
Истината е, че ОЦК не само, че не назначава работници, а дори не се знае дали ще има рестарт на производството, както от фирмата бяха обещали още за есента на м. г., заявиха синдикалисти. Една част от работниците са получили заплатите си чрез съда, но други все още водят дела. „Хармони 2012″ дадоха обещание пред Бойко Борисов на 16 октомври в центъра на Кърджали, от тогава досега има само съкращения, поясниха от КНСБ.
Към 200 бивши металурзи търсят спешно работа. 44-ма от тях били назначени в „Горубсо Кърджали”. 20 от работниците вече са напуснали региона и работели в София и Западна Европа.
 
На снимката: От „Хармони” обещаха на Бойко Борисов още на 16 октомври 2012-ра
hard admin

*

Top