Новият подарък за Кърджали: 50 дка спорт и отдих за 5 млн. лв.

До 24 месеца Кърджали ще бъде готов с третия етап от изграждането на парк „Арпезос-Север”. С новите близо 50 декара площ градът ще се превърне в един от най-зелените в Европа, заяви кметът Хасан Азис на поредния си „брифинг на пейка”, който направи в самия парк.

Както вече съобщихме, Общината подписа с Министерството на регионалното развитие договор за 5 012 248 лева за разширение на парка. Парите са по Оперативна програма „Регионално развитие”, а дофинансирането от общинския бюджет ще бъде в размер до 5%.  Освен това в проекта са включени ремонт и рехабилитация на 35 дка тротоарна площ, както и изграждане на 620 метра велоалея.

„Това е изключителен подарък за всички кърджалийци. Веднага започваме подготовка по тръжната документация, като в рамките на три месеца тя трябва да бъде готова”, заяви градоначалникът. Хасан Азис добави, че неговото желание винаги е било фирмите-изпълнители на проектите да бъдат местни.

Третият етап на парка ще осигури алеи за разходки, футболно игрище с изкуствено покритие, както и игрища за волейбол, баскетбол, хандбал, банмингтон, тенис маси, плажен волей, стрийт фитнес. Ще бъдат изградени също така и детски площадки за игра, предназначени за различни възрастови групи и 4 дървени беседки за отдих. Отново ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, както и жива охрана.

„С изпълнението на този проект Кърджали ще може да претендира за най-зелен град не само в страната, но и извън нея”, добави кметът Хасан Азис.

 

499 000 лева предвидени за тротоари до автогарата

 

В проекта е предвиден ремонт на тротоарната площ от пощата до магазин „Гейк” в града. Кметът обаче заяви, че след изпълнението му се очаква да остане финансов ресурс, с който да се извършат ремонтни дейности, които да обхванат тротоарната площ до самата автогара на града. Предвидените за това средства са в размер на 499 000 лева, като те са добавени в проекта под уславоие, добави градоначалникът.

 

 

 

 

hard admin

*

Top