Ново битово помещение с беседка изградиха в Гробищния парк в Момчилград

Община Момчилград подпомогна изграждането на битово помещение с беседка в християнския гробищен парк. На откриването на новата придобивка присъстваха кметът Акиф Акиф, секретарят Джейлан Сюлейман, както и местни миряни. Посетителите изказаха сърдечни благодарности към ръководството на местната власт за подкрепата й. Отец Карамфил отслужи водосвет за здраве, късмет и успех към ръководство на община Момчилград и всички нейни жители.
„Момчилград се слави с богато религиозно наследство. Наш дълг е да опазим уникалните със своите истории църкви, джамии и текета, които съществуват от векове насам. Продължаваме да подкрепяме и активно да се включваме в акции и кампании за възстановяване и освежаване на религиозни обекти”, каза в словото си кметът на Момчилград Акиф Акиф.
През есента бяха извършени дейности за заграждане и освежаване на гробищните паркове в Момчилград. От администрацията отчетоха, че всички паркове на територията на общината са приведени в добър вид.
В началото на тази година община Момчилград осигури средства за изграждането на чешма в мюсюлманския гробищен парк „Върбица”.

hard admin

*

Top