Нов скандал с изплащането на заплатите! Металурзите: Адвокат ни „рекетира” за 30 процента!

Фирмата, която изкупувала дълговете на ОЦК към работниците била регистрирана преди 9 месеца от кърджалийски адвокат, който имал двама съдружници в нея. Това твърди работник на Оловно-цинковия комплекс в писмо до „24х7 Родопи”.

„В момента заплатите са в процес на изплащане, но никой не е предупреден за това, че трябва да плащат цели 30% от общата сума за получаване. Това са 300 лв. от 1000 лева! Д. Д. е излъгал хората, накарайки ги да подписват договори, това е голяма наглост как може да не предупредят хората за тези цели 30% процента?! Това е цяла заплата.

Да отидат сега при адвоката на мафията – Д., дето ги накара да сключват договори за цесия и им взема 30 процента от заплатите наред с хонорарите за делата и изпълнителните дела. Тоя адвокат на дявола е регистрирал фирмата за изкупуване на дълговете преди 9 месеца с двама още съдружници. Взема им 30 процента, за да има по 10 за всеки от тях. Ето за това хората се учудват, когато получат по-малка сума от това, което трябва да получават! Адвокатите не са казали и дума за това, че дори са ги накарали на сляпо да се подписват на договори за 30-те процента. Някои имат да взимат по цели 3000 лв., 30 % от тях са 900 лв.!”, твърдят в писмото си работниците.

Припомняме, че много от бившите металурзи избраха да продадат задълженията на предприятието към тях, като до 24 часа получаваха 70 на сто от възнагражденията си. 30 процента пък отивали за плевенска фирма. Към нея те били насочвани от адвокат Д., разказаха бившите служители на завода.

hard admin

*

Top