НСО: Заплаха за живота на Лютви Местан има!

Заплаха за живота на Лютви Местан има – възникнала е по време на 42-то Народно събрание. Това съобщиха пред bTV от Националната служба за охрана (НСО). Сигналът е постъпил от службите за обществен ред и сигурност. Какъв точно е той от НСО не уточниха.
Високата степен на застрашеност е възникнала миналата година, когато момчилградчанинът е председател на парламентарната група на ДПС и лидер на партията. Затова му е подсигурена и охрана. До момента няма причини охраната да бъде свалена, се казва в информацията на НСО.
От службата не уточняват дали това има връзка с разпространената от Касим Дал информация, че е подслушван при предишното правителство, защото застрашавал живота на Местан и Пеевски.
„Поводът за външно наблюдение е, че съм заплаха за живота на Местан и Пеевски”, обясни лидерът на Народна партия свобода и достойнство в предаването „Тази сутрин” по bTV. Още в петък, след като бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов оповести, че Касим Дал е жертва да подслушване, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че това е интрига. „Нали разбирате, че законът не ми дава право да обяснявам кой е подслушван или не. Няма да излезе заек от този храст, няма интриги”, увери Лазаров в понеделник.
Във вторник министърът на вътрешните работи ще огласи какви проверки са извършвани в МВР прези август и за кои са използвани СРС-та. След изборите на 5 октомври НСО ще прецени наново дали има основания да продължава да охранява политически лидери.
24rodopi.com
hard admin

*

Top