Обещано: До първия сняг всички 700 дъждоприемни шахти в Момчилград ще бъдат почистени

До началото на зимата е срокът, който си поставя Община Момчилград за почистване на близо 700 дъждоприемни шахти в общинския център. Това заяви на заседанието на Общинския съвет кметът Акиф Акиф.
“Проучването ни сочи, че част от шахтите не са чистени от години и натрупаният боклук може да ни създаде доста неприятности. Надявам се до месец-два да бъдем готови с почистването на шахтите и да посрещнем спокойно зимата”, обясни градоначалникът. В почистването ще се включат групи от по четирима работници. “Чистенето ще бъде по график, като екипите вече са сформирани”, добави зам.-кметът инж. Севдалин Огнянов.
Кметът Акиф Акиф отговори на питане на Нургюн Мехмед, общински съветник от НДЕ за асфалтиране и кърпеж на улици, разкопани по проекта за Водния цикъл.
„Строителните работи по изграждането на Водния цикъл са пред цялостното си приключване. След като сме на 100% готови ще асфалтираме изцяло главната улица „Гюмюрджинска”, както и ще закърпим всички улици, които са се изровили”, отговори на питането кметът на Момчилград.
Същевременно общинският съвет на днешното си заседание прие наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение. С това свое решение съветниците се надяват да се създадат условия за подобряване на инвестиционния климат и за разкриване на нови работни места.
Ръководството на общината се ангажира с редица административни облекчения, които ще съкратят сроковете за обслужване, като по този начин ще улеснят по-нататъшното реализиране на инвестиционни намерения в Момчилград. Приетата наредба дава възможност на общинска администрация и лично на кмета Акиф Акиф правомощия да издава сертикифакт от клас „В”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top