Обирът на „ХаджиМилуш“ продължил повече от час

За кражба от търговски обект в областния център е съобщено в РУП-Кърджали във вторник, съобщиха от полицията. В магазина било проникнато през разбита входна врата. По първоначални данни са откраднати 120 стека цигари и 100 лв. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.
Охранителната камера на обекта е заснела как двамата крадци влизат в магазин „ХаджиМилуш” в понеделник следобед на оглед. На записа се вижда как те разпитват продавачката и жената на собственика за музиката, която се чува вътре, за барчето в съседство и т. н. (вижте видео вдясно или тук).
След 4 часа призори единият от апашите влиза два пъти в магазина и пълни в два кашона от скъпите цигари – „Виктори”, Давидофф”, „Марлборо”, показва камерата. Крадецът е задигнал и 100 лева от чекмеджето на касата.
Входната врата е била взломена с щанга тип „кози крак”.
За откриването на двамата обирджии собствениците на магазина обявиха награда от 500 лева.
Охранителните камери на търговския обект са запечатали всеки детайл от обира, който бие всички рекорди по продължителност – близо час. Крадците влизат в обекта към 3 часа през нощта и първо посягат на касата, която се оказва отключена. Намират обаче в чекмеджето и вземат сто лева и си тръгват. Липсата на СОТ ги окуражава и се връщат отново в магазина. „Взимат си един стек, втори стек… Кашони с цигари, даже крадецът едва отваря вратата”, обяснява собственикът Милуш Николов.
През това време той е останал да пази, но е заспал в склада. „Усетих ги, обаче човек може ли да мисли винаги най- лошото, бе. Не ми е идвало на акъла, казва той.
 Липсите се установят на сутринта.

„Тия 500 лева ги давам награда на човека, който се обади – който познава физиономията на крадеца”, добавя собственикът. Връщайки лентата назад, съпругата на Николов разпознава крадците като клиенти, които влезли минути преди магазинът да затвори, за си купят цигари. „Влезнаха вътре –  аз не знаех, че са крадци, просто непознати хора за мен. Клиенти”, спомня си Тонка Николова.

hard admin

*

Top