Областната група: „Искра“-та на Черноочене гасне пред „Левски“ от Крумовград, „Родопи“ Момчилград атакува челото

Дербито на Окръжната група по футбол бе в Черноочене. Силният тим на „Искра” отстъпи с 1:2 пред гостите от „Левски” Крумовград.
Във форма вече е и тимът на „Родопи 1935″. Момчилградчани победиха като гости с 3:0 отбора на “Перперикон”. В Перперек се разписаха Осман Хамза – два гола, и Гюрай Аптула.
Отборът на „Юнак” (на снимката) записа ценна победа в петия кръг от областното първенство по футбол за мъже, съобщава репортерът Гюнер Шукри. Тимът от Ардино се наложи с 2:0 у дома над „Байкал” от кърджалийското село Широко поле. Под непрестанния проливен дъжд, който се сипеше над градския стадион „Юнак”, момчетата на треньора Ферди Велиев не оставиха никакви шансове на гостите и ги надиграха категорично.
Централният нападател на „юнаците” Озан Муталибов откри след хубава комбинация с тарана Ахмед Солак в наказателното поле на гостите още в 5-ата минута. До края на полувремето ардинският състав беше по-настойчив, но до ново попадение във вратата на „Байкал” не се стигна.
През втората част възпитаниците на Ферди Велиев бяха пълни господари на наводнения терен, но опасните удари на Ахмед Солак, Озан Муталибов, Бекир Ахмед бяха спасени от изключително перспективният страж на „Байкал”. Все пак в 90-ата минута след центриране от корнер настана меле в наказателното поле на гостите, при което топката попадна при Гюрай Бекир. Опитният нападател с мощен шут опъна мрежата на гостите за втори път.
 
Резултати от кръга:
„Перперикон” – „Родопи” 0:3
„Джебел” – „Мост” 0:3
„Искра” – „Левски” 1:2
„Юнак” – „Байкал” 2:0
„Върбица” почива
 
Класиране:
1.         „Левски”                  15-8       12
2.         „Родопи”                 12-0         9
3.         „Искра”                   11-5         7
4.         „Перперикон”         10-10       6
5.         „Юнак”                      7-10       6
6.         „Върбица”                 7-7         4
7.         „Джебел”                   4-4         4
8.         „Мост”                       5-17       1
9.         „Байкал”                     0-10      0
hard admin

*

Top