Община Кърджали към БСП: На 3-ти март празнува целият град, няма индивидуални покани

„Ръководството на община Кърджали изразява учудване относно появилата се по медиите позиция на Общинския съвет на БСП-Кърджали, че неглижирането на националните празници се превръща в тенденция, което по никакъв начин на кореспондира с реалността”. Това се казва в официалната позиция на Община Кърджали относно твърденията на левицата в града край Арда.
„Всяка календарна година именно общинските съветници премат Културен календар за общината, където се планират всички прояви и необходимите финансови ресурси за тяхното осигуряване. Освен това община Кърджали публикува на интернет страницата си–www.kardjali.bg, предварителната програма за празничните дни и покана към гражданите на общината.
Община Кърджали не праща индивидуални покани за общоградски мероприятия, на които се канят чрез медиите всички граждани, каквито са и нашите общински съветници. Ръководството на община Кърджали съжалява, че общинските съветници от БСП не са могли да присъстват на традиционния фолклорен концерт в Дома на културата, въпреки публикуваната на електронната страница на общината информация още на 25 февруари 2014 г.
В навечерието на всички празници украсата в града се прави по предварително изготвен план и график, а не е в резултат на обаждания от общински съветници. За националния празник на Р България-3 март, поставянето на националните знамена и знаменните групи, както всяка година досега, беше предвидено и поставено на 28 февруари 2014 г. Поставиха се също така и винилите на билборда до театъра и транспарантите в градската градина.
Община Кърджали изразява специална благодарност на родителите и близките на всички деца, участвали в празника, на мажоретките, гвардейците, всички ученици и техните ръководители, и на всички граждани, че не се уплашиха от дъжда и отдадоха почит към героите, дали живота си за нашата свобода. Без тях празникът нямаше да бъде толкова хубав, какъвто стана, въпреки лошото време.
Ръководството на Община Кърджали изразява своята готовност за обсъждане и дискутиране на различни предложения, свързани с достойното отбелязване на всички национални и местни празници”, се посочва още в позицията на Общината.
hard admin

*

Top