Общински съветник натопил колегите си, че ще правят душманин на турците почетен гражданин

Общински съветник от града край Арда се оплакал на изселническата организация в Одрин, че колегите му ще дадат званието „Почетен гражданин на Кърджали” на един „генерал, който прогонил турците от Родопите”. Това разкриха за 24rodopi от Федерацията на балканските турци.
Той дал подробности за номинацията и за заседанието на председателския съвет на Общинския съвет, на което е решено генерал Васил Делов посмъртно да бъде обявен на почетен гражданин на Кърджали.
На 17 октомври от организацията разпространили декларацията, за която 24rodopi вече писа.
Генерал Васил Делов не заслужава да бъде почетен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Кърджали”, се казва в разпространеното обръщение на Федерацията на турците от Балканите, със седалище в Одрин.
Така нар. „Освободител на Кърджали” е прогонил преди 100 години хиляди турци от родния Кърджалийски край, твърди лидерът на Федерацията Зюрфеддин Хаджъоглу (на снимката).
Научихме, че за даването на званието подкрепа дават и голяма част от общинските съветници на ДПС, които са етнически турци, твърдят от Федерацията.
Дори Общинският съвет да гласува решение, с което ген. Делов да получи посмъртно званието „Почетен гражданин на Кърджали” , в съзнанието на българските турци, а и на всички турци на Балканите, той няма да присъства като офицер с достойнство, се казва в обръщението. В същото време съветниците „турци” не бива да забравят, че ще носят отговорност пред историята и народа, предупреждават от организацията, която има офиси в няколко турски града.
Ще припомним, че на 21 октомври на тържествена сесия на разпоредителния орган на Кърджали ген. Васил Делов посмъртно ще бъде обявен за почетен гражданин.
hard admin

*

Top