Общински съветници си гласуваха повече кебапчета, а не казаха кой ще плаща!

Общински съветници в Кърджали изпаднаха в ситуацията на доволен от живота край Арда в степен „орта будала” гражданин.
С „гора от ръце” в залата преди дни те си гласуваха нови заплати, двойно по-високи. Няма лошо, всеки в бедна България заслужава по-добро заплащане. От 39-те доволни души, след минути обаче 18 от тях не подкрепиха новия бюджет на Кърджали. И тук вече нишката на логиката се къса, а за социална справедливост, хич да не говорим.
18-те заприличаха на гражданин, който до вчера е ял една баничка за закуска и по 3 кебапчета на обяд, а от днес нататък твърдо е решил баничките да са две, кебапчета да са шест (4 на обяд и 2 за вечеря), че и с биричка да си угоди. Когато логично мислещ гражданин реши да предприеме такава стъпка, той първо намира решение как да увеличи приходната част в семейния бюджет, за да няма сътресения в къщата.
Съветниците в Кърджали обаче се държаха като гладен юноша, който на всяка цена е решил да консумира повече, но нито позволява на баща си да „пипне” семейния бюджет, нито да търси решение за увеличение на приходите в семейството.
Всеки месец от бюджета на Кърджали за един общински съветник ще бъдат разходвани по 560 лева, общо за всички съветници това прави 22 960 лева на месец. И поне 275 520 лева на година.
Няма лошо, но е тъпо изпълнение да си гласуваш двоен ръст на доходите, а да бойкотираш бюджета (портфейла на съветниците). Никой дори не се замисли и не повдигна въпроса „Колеги, местните данъци и такси не се увеличават. От къде тогава ще дойдат нашите двойни заплати?”.
24rodopi.com
hard admin

*

Top