Овчаров предаде Първанов: Гоше, не мога в АБВ, Доган ще ме назначи за директор на НИМ!?

Археологът Николай Овчаров е голямото разочарование на Георги Първанов, това е най-голямото предателство, което е извършвано спрямо бившия президент. Това заявиха за 24rodopi.com от Алтернатива за българско възраждане (АБВ).
Проучващият Перперикон, със записките на откривателя на скалния град Иван Балкански, археолог отказал на Първанов да бъде сред учредителите на формацията, която ще участва самостоятелно на изборите за евродепутати.
Самият Овчаров, в периода от 2009-та до есента на 2013-та сам обясняваше, че е дясна ръка на Първанов.  Участваше на всички предишни сбирки на АБВ. Дори изгради в Кърджали клуб на президентската формация. Сега обаче археологът заявил на Първанов, че ако е край него, ще му се срине кариерата. По тази причина не е сред 15-те учредители на АБВ.
„Гоше, съвети тайно мога да ти давам, но разбери, че без БСП затъвам. И за ДПС съм се хванал. Лично Доган ще ме назначи за директор на Националния исторически музей (НИМ), на мястото на Божо (Божидар Димитров – б. р.)”, казал Овчаров по време на последния си разговор с Първанов. Бившият президент споделил разочарованието си пред другите от учредителния екип на АБВ: „Колко бързо хората забравят. Какво беше Николай, какво те направих!? Да бях го оставил книжен плъх в София…”.
Първанов и Овчаров са състуденти. Президентът помогна на археолога със всички инициативи относно Перперикон.
На снимката: Първанов уреждаше финансиране за скъпи книги с илюстрации, които почти не се купуват, на състудента си Овчаров 
hard admin

*

Top