Ограничават движението на овце в Кърджалийско и още 3 области заради шарка в Гърция

България въвежда ограничение за движението на овце и забрана на пазарите за животни в граничните области Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Повод за това е шарка по овцете, открита сред 191 животни в село Питион на гръцката област Еврос.
То се намира на 60 километра от Капитан Андреево и на 2 километра от границата с Турция. Това обяви в Кърджали земеделският министър Димитър Греков. Според него основание за притеснения няма, защото гръцките и българските власти са взели всички необходими мерки за недопускане разпространението на заразата.

Ограниченията ще отпаднат след като се установи, че няма болни животни в страната ни. Български ветеринари вече преглеждали овцете в четирите области, за да се уверят, че няма заразен добитък.
Заедно с областния управител на Кърджали Бисер Николов и с кмета инж. Хасан Азис министърът участва в срещата със земеделци от региона.
„Протестите ме стимулират за по-голяма активност. За 3 месеца правителството направи толкова промени, колкото други направиха за една година.В министерството, което ръководя се работи много усърдно за решаването на част от проблемите на земеделските производители. Убеден съм, че и в другите ведомства е така. И за момент не съм си помислил за оставка, защото имам много по-важни задачи,свързани с хората”, коментира министърът.

 
.

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top