Окончателно: ДПС няма да наказва непослушните в Кърджали – нито за игрите в ОбС, нито за преференциите

Националното ръководство на ДПС няма да наказва непослушните активисти на партията в Кърджали – нито за странните ходове на съветниците и отказа им да изпълнят решения на ЦОБ за избор на председател на сесията; нито за преференциите, които пренаредиха листата и и по този начин авторитетни десепари останаха извън разпоредителния орган.
Съпредседателят на ДПС Рушен Риза, който е гост на отчетно-изборната конференция на партията в Кърджали, съобщи, че няма да бъде оспорен изборът на Раиф Мустафа за председател на Общинския съвет. Той бил сред 4-мата номинирани.

Ще припомним, че на две заседания на ЦОБ бе обсъждана ситуацията в Кърджали, където след 6 тайни вота ДПС не успя да избере шеф на сесията при положение, че в 41-местния орган разполага с 24 места, а за избор са необходими 21 гласа. След като Байрам Байрам се отказа от по-нататъшната битка, националното ръководство на Движението препоръча Халил Апти за председател, но изненадващо той се отдръпна в последния момент и местните предложиха за поста резервата Раиф Мустафа. Последният няма да бъде наказан и заради това, че при едно от гласуванията за председател се изправи срещу официалната номинация на ДПС Байрам Байрам.

Спокойни за бъдещето си в групата на ДПС са и 8-те „отличници с преференциите”, които бяха заплашвани с наказание, ако не подадат заявление пред Общинската избирателна комисия за оттегляне.

Скандалите в ОбС на ДПС продължиха и днес. Конференцията започна с час закъснение заради спор дали да бъдат допуснати в залата резервните делегати.

24rodopi.com

hard admin

*

Top