Окончателно: Христо Русев влиза в затвора за 7 години и 8 месеца

Строителният предприемач Христо Русев влиза в затвора за 7 години и 8 месеца, реши състав на Окръжния съд в Кърджали.
До последно Русев не се призна за виновен за измама на десетки граждани, които му платили суми от порядъка на 30-40 хиляди лева, но не са получили жилища.
Решението на съда е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протестиране. Това е най-тежката присъда, издавана в Кърджали за последните 24 години по отношение на така нар. “престъпления на белите якички”.
В съдебната злата стана ясно, че Русев е действал по схемата „Един апартамент – продаден поне на двама”. Той е продавал апартаменти в 4 жилищни кооперации в Кърджали.
За някои от имотите тепърва тръгна дело в Районен съд. То е идентично на приключилото и по него Русев най-вероятно също ще бъде осъден.
Бъдещите новодомци парафирали предварителни контракти и внасяли средства, съобразно договорирани дати. Малко преди да бъдат завършени повечето от жилищата, те били прехвърлени от фирмата на Русев “Ахридастрой” на роднини на съпругата му Кирилка Русева. По-късно се оказа, че едно жилище е било продавано на двама или трима кандидати.
Русев твърди, че също е жертва на измама, но не представя доказателства. Той визира имената на бивши прокурори, бивш полицай и бизнесмени със съмнителна репутация.
19 от измамените се жалваха в Окръжна прокуратура и тя повдигна обвинение срещу Русев.
По първото приключено дело се доказа, че причинената вреда е в размер на 456 586 лева.
 
Още за делото и къде са 400 000 лева, за които измамените твърдят, че Кирилка и новият й любовник знаят местонахождението – четете по-късно тук и в петък в „Родопи voice
hard admin

*

Top