Окръжният прокурор: Мечан не е участвал в обира на трезора, 4-мата са в ареста, чакат се още експертизи

Убитият гангстер Мечан не е участвал в обира на трезора в Кърджали, твърди Окръжна прокуратура в Кърджали.
Както вече 24rodopi писа, „Доктора на сейфовете” имал желязно алиби за нощта срещу 4 януари 2013-та, когато групата на Славчо Мегеров – Мегера атакува хранилището с ценности на улица „Сан Стефано”.
Венцислав Димитров-Мечан, който беше застрелян в нощта срещу неделя в Перник, бе разследван за опита за обир на обществения трезор в Кърджали. Полицията го обяви за общонационално издирване през февруари и го задържа на 3 март, но той прекара само 24 часа в ареста и бе пуснат на свобода.
Смята се, че заради това съучастниците му в престъплението го заподозрели в предателство и решили да му затворят устата с куршум завинаги, за да не проговори пред полицията, пише „24 часа”.
“Не се събраха доказателства за участието му и той бе освободен”, твърди окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров. Мечан попаднал в полезрението на разследващите заради миналото си и приятелството си с друг заподозрян – Вальо Пуйката, който е обявен за издирване.
4-ма са до момента задържаните за обира в Кърджали. Разследването по случая е удължено. Чакат се експертизи, част от които се правят в столицата.
Трезорът на бул. “Сан Стефано” бе ударен в нощта срещу 4 януари 2012 г. Обирджиите проникнаха в сградата, която е бивша банка през страничен прозорец. Те обезвредили охранители на СОТ-а. Както вече 24rodopi писа, задействала се е алармата и кърджалиец се обадил в полицията.
Тогава патрул залови на място Славчо Мегера, а ден по-късно и хасковлията Хубен Митев. Дни по-късно бяха заловени други двама от групата.
hard admin

*

Top