Окръжният прокурор потвърди новината на 24rodopi за въоръжените бандити в офиса на Пазара

Бандата на Мегера нахлула в нощта на 4 януари в офис в района на пазара в Кърджали и след като охранителите били завързани, а охранителната система – неутрализирана, се пристъпило към разбиването на обществения трезор на улица „Сан Стефано”.
Окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров потвърди новината на 24rodopi, че въоръжени бандити атакували първо „апаратната” на фирмата, отстояща на 3 км от трезора. Опитните касоразбивачи обезвредили и завързали служителите от СОТ-а, след което Мегера проникнал в хранилището.
Ще припомним, че минути преди атаката на бандитите, в офиса е имало полицаи.
Както 24rodopi писа, бандитите неутрализирали 3 степени на защита, но въпреки това алармата се задействала, когато Мегера започнал да разбива касетките в хранилището.
В Окръжния съд окръжният прокурор представи фактология за обира на 4 януари.
В съда стана ясно, че арестуваният на излизане от трезора Славчо Мегеров – Мегера е имал отношения с всички задържани по случая до момента. Именно той е посочил името на хасковлията Хубен Митев, който ден по-късно бил арестуван в дома си. По-късно в Перник бе задържан и Росен Драгомиров – Синбад. Издирват се още две лица, като единият е с прозвището Пуйката.
hard admin

*

Top